L'activitat literària forma part del projecte cultural transfronterer TERTROB entre Castelló d'Empúries i Pennautier.
La setmana passada va tenir lloc a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries la primera trobada i reunió de treball entre els escriptors que formen part de la iniciativa cultural d'un Centre d'Escriptura Occitano-Catalana per al desenvolupament d'una creació literària conjunta, en el marc del projecte cultural transfronterer TERTROB EFA 172/11 entre els municipis de Castelló d'Empúries i Pennautier i amb el suport del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.
La trobada, que va tenir lloc el passat divendres 7 de febrer de 2014 a Castelló d'Empúries, va servir perquè els escriptors Josep Torrent Alabau, per la part catalana, i Miquel Decor i Miquèla Stenta, per la part occitana, posin en comú les bases per a la realització d'una creació literària conjunta amb el mateix denominador cultural comú, l'època medieval i la cultura dels trobadors, tot posant una èmfasi especial en les relacions històriques, culturals i polítiques entre Occitània i Catalunya.
L'Ajuntament de Castelló d'Empúries compta amb la participació del novel·lista Josep Torrent Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956), reconegut narrador especialitzat en novel·la històrica. Entre altres novel·les Josep Torrent ha publicat "El príncep de Vilamaniscle", "L'estranya desaparició de la Laura", i "Ibrahim". L'any 2011 va guanyar el 15è premi de narrativa Montserrat Roig amb "Tot aplicant la llei", i el 2012 va guanyar el Premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb la novel·la "Abans de la batalla". El passat mes de gener de 2014 ha estat premiat amb el primer certamen del Memorial Agustí Vehí de narrativa amb la novel·la "La sang és més dolça que la mel".
L'activitat literària dels escriptors que formen part del Centre d'Escriptura Occitano-Catalana es durà a terme durant el primer semestre de 2014, i el resultat del treball literari comú serà publicat en forma de llibre per a la seva difusió, entre altres accions previstes. Aquesta activitat cultural, sense gaires precedents anteriors, té com a objectiu unir escriptors d'ambdós territoris amb llaços històrics i culturals per posar de manifest la importància i alhora la vigència que l'herència cultural dels trobadors.
Font: Ajuntament de Castelló d'Empúries
dijous, 13 de febrer del 2014
Primera trobada de treball entre els escriptors que integren el centre d'escriptura Occitano-Catalana
Publicat per CiU de Castelló i Empuriabrava a les 08:45. |
![]() ![]() |
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
No hi ha comentaris.
Publica un comentari a l'entrada